Jūlija pirmajā dienā valsts vidienē pūtīs stiprs vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

1.jūlija rītā lielā Latvijas daļā ir mākoņains laiks, Kurzemes ziemeļos debesis noskaidrojušās. Vietām Latgalē īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Trešdienas rītā daudz mākoņu

Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +10..+15 grādu. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā sešos rītā mākoņainas debesis, pūš mērens ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra +15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,9 grādiem Ventspilī līdz +24,6 grādiem Jelgavā.

30.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40..+41 grāds Spānijā un Francijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu +2..+3 grādi vietām Skandināvijā, Islandē un augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

Jūlija pirmajā dienā valsts vidienē pūtīs stiprs vējš

Trešdien Latvijā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-12 metru sekundē, Vidzemes rietumos un Zemgalē - 13-15 metru sekundē.

Gaidāma lielākoties saulaina diena, vairāk mākoņu būs valsts austrumu pusē, kur vietām īslaicīgi līs, Latgales austrumos iespējamas pērkona lietusgāzes.

Gaiss sasils līdz +20..+23 grādiem, piekrastē - līdz +18..+19 grādiem.

Rīgā mākoņi izklīdīs, vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens ir 764-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma spiediena tālāka paaugstināšanās.

Lielā ultravioletā starojuma dēļ no plkst. 11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu