Tuvākajās dienās gaidāms karstuma vilnis; arī naktis būs izteikti siltas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas līdz pat nedēļas beigām Latvijā daudz spīdēs saule un gaiss kļūs arvien karstāks, tuvojoties plus 30 grādu atzīmei, liecina portāla «gismeteo.lv» prognozes.

Portāls prognozē, ka neliels lietus vietām sagaidāms vien svētdien.

Piektdien Latvijā spīdēs saule, debesis būs skaidras un bez mākoņiem, vējš pierims un gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies no plus 16 grādiem rīta stundās līdz plus 26, plus 28 grādiem. Pūtīs neliels dienvidrietumu vējš.

Arī sestdien visas dienas garumā gaidāms saulains un skaidrs laiks. Pūtīs lēns rietumu-ziemeļrietumu vējš līdz trim metriem sekundē, gaisam vietām sakarstot līdz plus 29 grādiem, tāpēc, dodoties ikdienas gaitās, tiek ieteikts ņemt līdzi dzeramo ūdeni un saules aizsardzības līdzekļus.

Svētdien rīta stundas lielākajā daļā Latvijas būs saulainas, bet dienas otrajā pusē Latvijas centrālajā daļā pie debesīm parādīsies arī mākoņi. Pūtīs lēns vējš līdz trim metriem sekundē. Gaisa temperatūra saglabāsies augsta - naktī tā nebūs zemāka par plus 17 grādiem, bet dienas laikā gaiss sakarsīs līdz plus 27 grādiem. Portāla «gismeteo.lv» laika ziņas liecina, ka pirmdien gaiss iesils vēl vairāk, pārsniedzot plus 30 grādu atzīmi, taču pieaugošo karstuma vilni pavadīs negaisa mākoņi, pērkons un zibens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu