Jūnijā astoņas reizes pārspēti minimālās gaisa temperatūras rekordi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jūnijā netika pārspēts neviens maksimālās gaisa temperatūras rekords, bet minimālās gaisa temperatūras rekordi kopumā tika pārspēti astoņas reizes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Neskatoties uz vēso laiku, saule jūnijā spīdēja vairāk, nekā ierasts, un tās spīdēšanas ilgums sasniedza 115% no normas. Visvairāk saule spīdēja mēneša pirmajā un otrajā dekādē, jo trešajā dekādē saules spīdēšanas ilgums bijis mazāks par normu.

Kopumā jūnijs šogad bijis nedaudz vēsāks par normu. Mēnesis noslēdzās ar vidējo gaisa temperatūru plus 14,3 grādi, kas ir par 0,4 grādiem mazāk par normu. Tomēr arī pagājušā gada jūnijs bija vēsāks par normu.

Šis šogad bijis jau otrais mēnesis pēc kārtas, kad vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par normu.

Jau ziņots, ka jūnija beigas Latvijā bijušas vēsākas nekā citus gadus. Jūnija pēdējās dienās vidējā gaisa temperatūra vidēji bijusi plus 14,4 grādi, kas ir par 1,3 grādiem zemāka par ikgadējo normu. Tāpat saules spīdēšanas ilgums mēneša pēdējo desmit dienu laikā bijis tikai 87% apmērā no normas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu