Gaiss Latvijā sakarsis līdz plus 31 grādam; daudzviet pārspēti karstuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi plus 31 grādu. Līdz plkst.15 piecās meteoroloģisko novērojumu stacijās pārspēti līdzšinējie šīs dienas karstuma rekordi, noskaidrojām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Viskarstākais bijis Bauskā

Bauskā gaiss uzkarsa līdz plus 30,6 grādiem, pārspējot iepriekš fiksēto šīs dienas rekordu - 30,1 grādu. Dobelē šodien gaiss iesilis līdz plus 29,8 grādiem pārspējot līdzšinējo rekordu - 29,4 grādus.

Jelgavā gaisa temperatūras rekords 30,2 grādi, šodien labots uz 30,7 grādiem, Saldū - 28,8 grādu rekords labots uz 29,4 grādiem un Mērsragā 30,2 grādu rekords, labots uz 30,7 grādiem.

Visi iepriekšējie šīs dienas siltuma rekordi minētajās novērojumu stacijās bija fiksēti 1953.gadā.

Iespējams, vēl dažās novērojumu stacijās tiks pārspēti līdzšinējie siltuma rekordi.

Visvēsākais pašlaik ir Kurzemes rietumu piekrastē, kur vējš pūš no jūras. Ventspilī gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 21,9 grādiem. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā skaidroja, ka tas saistīts ar novērojumu stacijas atrašanās vietu. Tā Ventspilī atrodas ļoti tuvu jūrai.

Ūdens upēs vietām iesilis virs +25 grādiem

Karstā un saulainā laika ietekmē arī ūdens temperatūra sasniegusi līdz šim augstāko atzīmi šajā gadā, dažos upju posmos pakāpjoties virs +25 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Augstākā ūdens temperatūra sestdien plkst.17 reģistrēta Daugavā pie Baltkrievijas robežas, kur daļēji izsusējušās upes ūdens sakarsis līdz +26,7 grādiem. Daugavā pie Daugavpils novada Vaikuļāniem, kā arī Mūsā pie Bauskas tobrīd bija +25,7 grādus silts ūdens. Līdz +25 grādiem ūdens sasilis arī Ventā pie Kuldīgas.

Citviet ūdens temperatūra upēs caurmērā pakāpusies līdz +20..+24 grādiem, lielajos ezeros - līdz +19..+22 grādiem.

Jūras piekrastē ūdens pārsvarā ir vēsāks, rietumu vēja dēļ Rīgas līča Kurzemes piekrastē ūdens temperatūra pazeminājusies līdz +13..+17 grādiem. Saulkrastos dienas vidū bija +20 grādu silts jūras ūdens, dati no citām pludmalēm nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu