Vācijā augstākā līmeņa brīdinājums par postošu negaisu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter@thommyblank

Vācijai, kur gaisa temperatūra sestdien sasniedza +39 grādus un līdzīgs karstums gaidāms arī svētdien, no rietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte, kas izraisīs bīstamus negaisa mākoņus, prognozē Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs (ESTOFEX).

Vācijas ziemeļu daļā, galvenokārt ziemeļrietumos, izsludināts trešās jeb augstākās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu. Šāda līmeņa brīdinājums Eiropā šogad ir spēkā pirmo reizi.

Apkārtējos reģionos - lielā daļā Vācijas, arī Nīderlandē, Beļģijā, Luksemburgā un Francijas ziemeļaustrumos - ir spēkā otrās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu, kas var atnest vētru un virpuļviesuļus, milzu krusu un plūdus.

Sagaidāms, ka spēcīgākie negaisa mākoņi veidosies vēlā pēcpusdienā Francijas ziemeļaustrumos un Beniluksa valstīs, tālāk tie virzīsies pāri Vācijas ziemeļu daļai, kur tie var sasniegt lielāko spēku - iespējams orkāns.

Vācijas nacionālais meteoroloģijas dienests valsts ziemeļrietumu daļā izsludinājis oranžo brīdinājumu, kas vēlāk - ja piepildīsies prognozes par spēcīga negaisa tuvošanos - var tikt paaugstināts līdz sarkanajai trauksmei.

Naktī uz pirmdienu un pirmdien fronte sasniegs Skandināviju, Poliju un Baltijas valstis, kur vētru risks būs krietni mazāks.

Svētdien vairāk nekā 20 Eiropas valstīs sinoptiķi brīdina par lielu karstumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu