Svētdien vietām uzlīs, vietām +30 grādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Svētdien Latvijā gaidāms daļēji apmācies laiks un vietām nedaudz īslaicīgi līs. Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu un ziemeļaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +20..+24 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz +27..+30 grādiem valsts dienvidos. Karstākā diena būs valsts dienvidrietumu daļā.

Rīgā palaikam spīdēs saule, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu vējam, gaiss sasils līdz +24 grādiem, pilsētas ziemeļos - līdz +22 grādiem.

Savukārt Baltijas jūras piekrastē gaisa temperatūra sasniegs plus 21, plus 24 grādus.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 763-764 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

No plkst.11 līdz 16 gaidāms spēcīgs ultravioletais starojums, tādēļ nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros ir +19..+24 grādi, jūras piekrastē +16..+22 grādi.

Gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi plus 22 grādus

Šorīt plkst.9 gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi plus 22 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavpilī gaisa temperatūra sasniegusi plus 22,2 grādus. Daudzviet gaiss iesilis līdz plus 20 grādiem.

Rīgā plkst.9 gaisa temperatūra paaugstinājās līdz plus 20,4 grādiem.

Visvēsākais no rīta bijis Rūjienā, kur gaisa temperatūra paaugstinājās līdz plus 17,5 grādiem.

Aizvadīta līdz šim siltākā nakts šovasar; no rīta daudz mākoņu

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz +12..+16 grādiem, Vidzemes piekrastē - līdz +17..+18 grādiem, un tik silta nakts šogad piedzīvota pirmo reizi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Deviņos rītā gaidāmi +18..+22 grādi, saulainās vietās +23..+24 grādi.

Svētdienas rītā Latvijas debesīs ir daudz mākoņu. Bez būtiskiem nokrišņiem. Pūš lēns rietumu un ziemeļu vējš, Kurzemē arī austrumu vējš.

Rīgā minimālā gaisa temperatūra naktī bija +16..+18 grādu, lidostā «Rīga» gaiss atdzisa līdz +14 grādiem. No rīta gaiss lēnām iesilst, ir lielākoties mākoņains laiks un pūš lēns ziemeļu vējš

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22,2 grādiem Ventspils ostā un +24,5 grādiem Liepājā līdz +30,7 grādiem Mērsragā un Jelgavā un +31 grādam Bauskā.

4.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +39 grādi Vācijā un Francijā, +41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu 0..-1 grāds kalnos Zviedrijas ziemeļu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu