Vējš otrdien lauzīs atsevišķus kokus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rietumu, dienvidrietumu vēja ātrumam brāzmās otrdien Latvijā pastiprinoties līdz 14-19 metriem sekundē, gaidāma zaru un atsevišķu koku lūšana. Vējš visvairāk plosīsies Kurzemē.

Saule mīsies ar mākoņiem un vietām - it īpaši Vidzemē - nedaudz īslaicīgi līs. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+24 grādiem.

Rīgā gaidāms daļēji mākoņains laiks, bez nokrišņiem. Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-17 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens ir 754-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Otrdienas rītā daļēji mākoņains laiks

Otrdienas rītā Latvijā ir daļēji mākoņainas debesis, bez ievērojamiem nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās 7-13 metru sekundē, piekrastē līdz 15 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +13..+16 grādu. Deviņos rītā būs +17..+19 grādu.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš mērens dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra sešos rītā +15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,7 grādiem Liepājā līdz +27,2 grādiem Daugavpilī.

6.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +45,2 grādi Spānijas dienvidu pilsētā Kordovā; tik liels karstums Eiropā reģistrēts pirmo reizi kopš 2013.gada vasaras. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1..+2 grādi dažviet Islandē, Skandināvijā un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu