Bīstamu laikapstākļu dēļ glābēji Liepājā no jūras izraida desmitiem peldētāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bīstamu laikapstākļu dēļ glābēji Liepājā pirmdienas vakarpusē no jūras izraidījuši desmitiem peldētāju, apstiprināja Liepājas pašvaldības policijā.

Liepājas pludmales peldvietās sarkanais karogs bija uzvilkts pirmdien no plkst.18 līdz 21.30. Šajā laikā glābēji no ūdens izraidīja aptuveni 30 cilvēkus un veica ar viņiem pārrunas par peldēšanās bīstamību, kad ir pacelts sarkanais karogs, kas aizliedz peldēt.

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Dace Andersone aģentūrai BNS pastāstīja, ka Ventspilī sarkanais karogs plīvo no pirmdienas līdz šim brīdim un pagaidām neviens pārkāpējs nav konstatēts. Tomēr gadījumos, kad iedzīvotāji neklausa pludmales glābšanas dienesta glābējiem, tiek izsaukta pašvaldības policija, «jo cilvēkus formās klausa vairāk».

Pērn vasaras sezonā Ventspilī saistībā ar pārgalvīgu peldēšanu tika sastādīts viens protokols iedzīvotājam, kurš vairākas dienas pēc kārtas peldējis aiz bojām. Iedzīvotājs policijas darbiniekiem sacījis, ka viņš to dara treniņa nolūkos.

Ja peldvietās ir pacelts sarkanais karogs, tas nozīmē, ka peldēties ir aizliegts, jo tas apdraud dzīvību. Par šāda veida pārkāpumu var tikt izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods.

Jau vēstīts, ka aizvadītās brīvdienas Latvijā bija traģiskas - ūdenstilpnēs noslīka astoņi cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu