Stiprā vēja dēļ palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem cilvēkiem uz ūdens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vakar vairāki cilvēki iekļuvuši nelaimē, braucot ar laivām un ūdens motocikliem, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lapmežciemā vairāki cilvēki ar laivu nav varējuši izkļūt no ūdenstilpes. Vakar plkst.16.06 saņemts izsaukums, ka Engures novada Lapmežciemā Kaņiera ezerā stiprā vēja dēļ laiva ar diviem cilvēkiem netiek krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar motorlaivu nokļuva līdz apjukušajiem jauniešiem, 19 gadus vecam vīrietim un 18 gadus vecai sievietei, un aizvilka viņus ar laivu līdz krastam.

Daugavā zem Dienvidu tilta pašvaldības glābēji nogādājuši krastā ar ūdeni piesmeltu laivu.

Savukārt Jēkabpilī saņemts izsaukums, ka grūtības izkļūt no Daugavas ir kādam ūdens motociklistam. Viņš gan paguvis izkļūt no ūdens pirms glābēju ierāšanās. Diemžēl šajā vietā agrā rīta izcelts noslīcis vīrietis. Viņš atrasts pusotru metru no krasta. Vīrieša vecums nav zināms, tāpat kā nav zināms, kad vīrietis noslīcis.

Savukārt vakar plkst.21.40 VUGD saņēma izsaukumu, ka Liepājā, Katedrāles ielas galā, vieglā automašīna no slīpas betona nogāzes ieripojusi jūrā. Glābēji ar troses palīdzību automašīnu izvilka krastā. Automašīnā cilvēki nav atradušies.

Vēl aizvadītajā diennaktī plkst.23.10 saņemts izsaukums, ka Rīgā, Biksēres ielā, kāda sieviete ir iesprūdusi tualetē. Glābēji ar instrumentu palīdzību durvis atvēra un sievieti izlaida ārā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, palīdzība tika sniegta putnam, kurš iekļuvis ventilācijas šahtā, kaķēnam, kurš iesprūdis automašīnas motora nodalījumā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.jūlija plkst.6.30 līdz 8.jūlija plkst.6.30, VUGD saņēma 44 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 24 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt viens no izsaukumiem bija maldinājums. Ugunsgrēkos nav cietuši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu