Bali salas lidosta atkal slēgta vulkāna izmestu pelnu dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vulkāna izmestu pelnu dēļ trešdien atkal tika slēgta starptautiskā lidosta Indonēzijas Bali salā, radot problēmas tūristiem brīvdienu sezonā, paziņoja Indonēzijas Transporta ministrija.

Raunga vulkāns Javas salā izmeta pelnu mākoni, kas sasniedza Bali salu, un tā dēļ tika slēgta Ngurahrajas starptautiskā lidosta, kas notika trešoreiz šajā mēnesī.

Tika slēgtas arī divas nelielas lidostas Javas salā, kuras apkalpo iekšzemes reisus.

"Raunga kalna vulkānisko pelnu dēļ Ngurahrajas lidosta atkal ir uz laiku slēgta no dienas vidus (pulksten 8:00 pēc Latvijas laika),» sacīja Transporta ministrijas preses sekretārs Dž.A.Barata.

Kad starptautiskā lidosta Bali salā šī vulkāna pelnu dēļ tika slēgta iepriekšējās divas reizes laikā starp 9. un 12.jūliju, tika atcelti vai aizkavējās gandrīz 900 reisu.

3300 metrus augstais Raungs jūnija beigās sāka izmest augstu gaisā lavu un pelnus, liekot varas iestādēm paaugstināt vulkāniskās trauksmes statusu līdz otram augstākajam līmenim.

Indonēzijā ir apmēram 130 aktīvu vulkānu, un to izvirdumi regulāri rada traucējumus gaisa satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu