Ūdens temperatūra Vidusjūrā sasniedz +32 grādus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielā svelme, kas Dienvideiropā turpinās jau aptuveni mēnesi, izraisījusi ūdens sakaršanu Vidusjūrā līdz pat +32 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vissiltākais ūdens ir abpus Itālijai - Tirēnu jūrā un Adrijas jūrā. Zemākā ūdens temperatūra, kas vietām nepārsniedz +23 grādus, konstatēta Egejas jūrā - starp Grieķiju un Turciju.

Neparasti siltais ūdens palielinās plūdu un vētru risku Vidusjūras reģionā rudenī.

Pēdējās dienās Spānijā, Itālijā un Balkānu valstīs gaisa temperatūra sasniegusi +40..+42 grādus.

Sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums par dzīvībai bīstamu karstuma vilni joprojām spēkā Ungārijā, Horvātijā, Serbijā un Melnkalnē, kā arī atsevišķos rajonos citās valstīs.

Tuvākajās dienās gaidāma tveices pastiprināšanās Melnās jūras reģionā un Grieķijā. Savukārt Slovākijā, Ungārijā, Itālijā un Balkānu reģiona rietumu daļā no svētdienas gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās.

Jau ziņots, ka karstums Eiropā, kas sākās jūnija beigās, ir lielākais kopš 2003.gada, tomēr tas nav skāris plašu Eiropas ziemeļu daļu.

Šīs vasaras karstums paņēmis vairāku tūkstošu eiropiešu dzīvību, liecina provizoriski dati. 2003.gada vasarā mirušo skaits par vairāk nekā 70 000 pārsniedza ierastos rādītājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu