Svētdien valsts austrumos iespējams pērkona negaiss; jūrā pūtīs stiprs vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas rītā Latvijas debesis klāj mākoņi, starp kuriem daudzviet uzspīd saule, vietām nedaudz īslaicīgi līst, savukārt dienas gaitā valsts austrumos iespējams pērkona negaiss, bet jūrā pūtīs stiprs vējš, liecina meteoroloģiskā informācija.

Šonakt daudzviet lija lietus, vietām bija lietusgāzes, bet nakts izskaņā Latgalē dārdēja pērkons. Gaisa temperatūra naktī Latvijas lielākajā daļā nenoslīdēja zemāk par +15..+19 grādiem, nedaudz vēsāk bija valsts austrumu pierobežā.

Arī rīts ir silts. Pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, Kurzemē iegriežas dienvidrietumu vējš. Rīgā septiņos rītā mākoņains laiks, vietām krīt dažas lietus lāses, pūš mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra ir +19 grādu.

Aizvadītā sestdiena bijusi viena no siltākajām dienām šajā nedēļā

- maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,6 grādiem Kolkā un +20 grādiem Mērsragā līdz +25,3 grādiem Dobelē.

25.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38 grādi Ukrainā un Krievijas dienvidos, kā arī +40 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -3..-5 grādi Alpu virsotnēs.

Svētdien Latvijā būs pārsvarā mākoņainas debesis, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, vairāk nokrišņu būs valsts austrumu daļā, kur iespējams pērkona negaiss.

Lielākais negaisa risks būs valsts austrumu pierobežā.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, bet atklātas jūras krastā - līdz pat 19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra valsts austrumos un dienas pirmajā pusē centrālajos novados būs +22..+27 grādi.

Gaisa temperatūra Kurzemē un dienas otrajā pusē valsts centrālajā daļā būs +17..+22 grādi.

Vakarā visā Latvijā gaiss atdzisīs līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā starp mākoņiem izsprauksies saules stari un gaiss iesils līdz +24 grādiem,

pēcpusdienā kļūs vēsāks, vakarā gaisa temperatūra noslīdēs līdz +17 grādiem.

Brīžiem iespējams neliels lietus, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas brāzmās sasniegs 12 metru sekundē.

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Zviedrijā. Atmosfēras spiediens Latvijā ir 751-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu