Atsākusies vēžošanas sezona

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā jūlijā atsākusies vēžošanas sezona, AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) atgādin - interesentiem jārēķinās, ka viena licence paredz nomedīt ne vairāk kā 40 vēžus.

Ierobežojumi attiecas arī uz vēžu lielumu - ja tie mazāki par 10 centimetriem, tie jālaiž atpakaļ ezerā.

Vēža garumu nosaka, mērot attālumu no pieres dzelkšņa līdz astes plāksnīšu galam.

Šaurspīļu vēžu ieguve atļauta Lielauces ezerā, Āraišu ezerā, Lielupē, Mazajā Baltezerā. Dzeloņvaigu vēžus varēs ķert Daugavā līdz Rīgas hidroelektrostacijai, Hapaka grāvī, Lielupē, Ķīšezerā, Sausajā Daugavā, Vecdaugavā un Ventā. Savukārt signālvēžus drīkstēs ķert Primmas ezerā.

Tāpat LVM piedāvā licencētas vēžu medības uzņēmuma piederošajā Lielauces ezerā. Jāņem vērā, ka LVM apsaimniekotajā ezerā drīkst izmantot tikai laivu bāzē iznomājamas laivas, lai ar personīgajām laivām nepārnēsātu dažādas slimības, kas būtiski kaitē dažādu sugu populācijai.

Kā norāda LVM, vēžošanas licence, laivas noma, kā arī īpašo tīklu jeb krītiņu noma izmaksā 70 eiro.

Kā ziņots, vēžošana un zemūdens medības līdz 1.oktobrim atļautas tikai tajās ūdenstilpēs, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi par licencēto amatierzveju un makšķerēšanas kārtību, proti, «Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi».

Privātā ezerā īpašnieks vēžošanas tiesības var izmantot pats vai atļaut tās izmantot arī citām personām, izvietojot pie ezera attiecīgu privātīpašuma norādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu