Otrdienas pievakarē no dienvidrietumiem nāks pērkona lietusgāzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Latvijā lielākoties gaidāms mākoņains laiks, vietām nedaudz līs.

Pēcpusdienā un vakarā, sākot ar valsts dienvidrietumiem, daudzviet gaidāms lietus, vietām stipras pērkona lietusgāzes, lokāli iespējama krusa.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Rīgā brīžiem iespējams neliels lietus, vakarā - pērkona lietusgāzes. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidaustrumu vējam un īslaicīgi parādoties saulei, gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Dānijā. Atmosfēras spiediens Latvijā ir 751-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Naktī Daugavpils apkaimē gaiss atdzisis līdz +6,5 grādiem

Nakts uz otrdienu Latvijā bija nedaudz vēsāka nekā prognozēts - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājās līdz +9..+14 grādiem, aukstāk bija dienvidaustrumos, Daugavpils lidostā plkst.4 reģistrēti +6,5 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Otrdienas rītā ir mākoņainas debesis, kas vietām skaidrojas, un vietām valsts rietumu un centrālajā daļā nedaudz līst.

Gaisa temperatūra Rīgas līča Kurzemes piekrastē pakāpusies līdz +16..+17 grādiem. Pūš lēns austrumu vējš, valsts austrumos dominē bezvējš.

Rīgā sešos rītā mākoņains laiks, viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra +14 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,5 grādiem Ventspils ostā līdz +22,5 grādiem Jelgavā.

27.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1..+2 grādi Eiropas augstākajos kalnos, kā arī Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu