No dienvidiem nāk pērkona lietusgāzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Otrdienas pēcpusdienā Latviju sasniedz pirmās pērkona lietusgāzes, kas lēnām virzās no Lietuvas. Negaisa mākoņi vietām atnesīs stipru lietu un brāzmainu vējTuvākajās stundās Rīgu šķērsos spēcīgs negaiss, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Ap plkst.20 LVĢMC izplatījis paziņojumu, ka aptuveni 1-3 stundu laikā Rīgā gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē.u, lokāli iespējama krusa.

LVĢMC izziņojis dzelteno brīdinājumu, kas nozīmē, ka prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama, taču, ja tiek plānotas kādas aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, jābūt uzmanīgiem.

Otrdienas pēcpusdienā Latviju sasniedz pirmās pērkona lietusgāzes, kas lēnām virzās no Lietuvas. Negaisa mākoņi vietām atnesīs stipru lietu un brāzmainu vēju, lokāli iespējama krusa. Trešdien gan naktī, gan dienā Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss un stiprs lietus. Debesis lielākoties klās mākoņi.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11..+16 grādiem; dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +17..+21 grādam.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, dienā brāzmās līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā tuvākajā diennaktī brīžiem līs, iespējamas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +14 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +20 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu