Brīdina par ilgstošu lietu daudzviet Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sinoptiķi brīdina, ka šodien Latvijā daudzviet turpināsies lietus un ir gaidāms arī liels nokrišņu daudzums.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā informēja, ka vakarā atsevišķos rajonos nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus.

Prognozes liecina, ka

lielākais nokrišņu daudzums vakarā gaidāms Vidzemē un Latgalē.

Ceturtdien brīžiem līs, gaidāmas arī pērkona lietusgāzes

Ceturtdien laikapstākļi Latvijā nemainīsies - brīžiem gaidāms lietus, tostarp stiprs lietus un pērkona negaiss, vietām iespējama krusa.

Naktī galvenokārt pūtīs lēns dienvidu vējš, dienā - mērens dienvidrietumu vējš. Negaisa laikā vietām gaidāmas vēja brāzmas virs 15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, saulainos brīžos dienā tā sasniegs +17..+21 grādu, bet stipru nokrišņu laikā pat dienas vidū gaiss atdzisīs līdz +12..+13 grādiem.

Rīgā ceturtdien no rīta un dienā palaikam gaidāms lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes. Naktī pūtīs neliels dienvidu vējš un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +12 grādiem; dienā vēja ātrums brāzmās dažbrīd sasniegs 12 metru sekundē, negaisa ietekmē iespējamas stiprākas brāzmas, un gaisa temperatūra saulainos mirkļos paaugstināsies līdz +18..+19 grādiem.

Mainīgie laikapstākļi pagaidām nav ietekmējuši Liepājas svētceļnieku ceļu uz Aglonu

Mainīgie laikapstākļi, kad brīžiem līst un tad atkal spīd saule, pagaidām nav ietekmējuši Liepājas svētceļnieku grafiku, kas mēro 450 kilometru garo ceļu uz Aglonu kājām, lai augusta vidū piedalītos Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos, pastāstīja svētceļniece Ieva Liede.

40 cilvēku grupa no Liepājas svētceļojumu uzsāka pirmdien.

«Šobrīd mēs esam kādu sešus kilometrus no Nīgrandes, kur arī nakšņosim. Iepriekšējā naktī mēs nakšņojām Asītē, tā ir diezgan vientuļa vieta. Cēlām teltis vienā no mājas pagalmiem,» pastāstīja Liede. Šī nakts tiks pārlaista Nīgrandes skolā, kad tikšot uzlādēti arī telefoni.

Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, noskaņojums ir priecīgs. «Dienā līst un uzspīd saule, bet naktī lija gandrīz nepārtraukti. Mēs nekur neslēpjamies, ejam arī lietus laikā, jo mums ir savs grafiks. Bet jāsaka, ka Dievs mūs pasargā no lielām izmirkšanām, parasti pēc tam arī izžūstam,» viņa teica.

Svētceļnieku grupai astoņos no rīta ir dievkalpojums, kam seko brokastis un mantu salikšana, iziešana parasti notiek plkst.10. Ceļš ir sadalīts - atpūta ik pa sešiem kilometriem pusstundas garumā. Katrā no dienām paredzētas lūgšanas, dziesmas, laiks klusumam. «Viss ceļš ir garīgi piepildīts,» uzsver svētceļniece. Trešdien plānots noiet 26 kilometrus, bet priekšā būs diena, kad būs jāpieveic 34 kilometri.

Grupa cenšas turēties kopā - drošības nolūkos tās sākumā un beigās ir cilvēks ar karodziņu. Garāmbraucošie cilvēki automašīnās svētceļniekus fotografē, pamāj, bet atsevišķi vietējās apkārtnes iedzīvotāji atvedot dārzeņus un citu pārtiku.

Aglonu svētceļnieki no Liepājas cer sasniegt 13.augustā.

Maršruts pa kuru svētceļnieki mēro ceļu līdz Aglonai ir: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne – (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona.

Aglonas svētki ir atzīti par valstiskas nozīmes svētkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu