Piektdien vietām līs stipri un dārdēs pērkons

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes.

Mākoņiem brīžiem paklīstot,

saule gaisu sasildīs līdz +17..+21 grādam.

Pūtīs mērens vējš no rietumu puses, brāzmās vietām līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā palaikam gaidāms lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes. Dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš, maksimālā gaisa temperatūra būs +19 grādu.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas atkāpjas uz ziemeļaustrumiem. Atmosfēras spiediens ir 752-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Daudzviet īslaicīgi līst

Jūlija pēdējās dienas rītā Latvijā ir visai mākoņains laiks, tostarp no rietumiem uz austrumiem virzās lietus mākoņi, kas daudzviet nes īslaicīgu lietu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš. Gaisa temperatūra +11..+14 grādu, pretvēja krastā līdz +16 grādiem.

Rīgā mākoņainas debesis, iespējams lietus. Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz septiņus metrus sekundē, gaisa temperatūra ir +12..+13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas lielākajā daļā bija +17..+19 grādu. Diennakts nokrišņu daudzums Ventspilī sasniedza 20 milimetru.

30.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +41..+42 grādi Grieķijā, Bulgārijā un Rumānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -2..-4 grādi augstākajos kalnos Alpos un Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu