Karstums gaidāms no 5.augusta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvākajās dienās Latvijā spīdēs saule un gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies, lai gan naktis kļūs nedaudz dzestrākas, un karstums varētu sākties 5.augustā, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Svētdien, 2.augustā, vēl nekļūs siltāks par +23 grādiem, jaunās nedēļas sākumā gaisa temperatūra valsts dienvidos sasniegs +25 grādus, no 5.augusta tā tuvosies +30 grādiem un dažās dienās, iespējams, pārsniegs šo atzīmi.

Aukstākā nakts varētu būt no pirmdienas uz otrdienu, kad termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz +6 grādiem. Sākot ar 6.augustu, naktīs nekļūs vēsāks par +11..+19 grādiem.

Laiks būs lielākoties saulains, dažkārt palielināsies mākoņu daudzums un vietām uzlīs, iespējams pērkona negaiss. Dominēs lēns vējš, kas bieži mainīs virzienu.

Paaugstināsies arī ūdens temperatūra. Patlaban upju, ezeru un jūras ūdens temperatūra ir tikai +15..+20 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz ar silto gaisa masu ienākšanu samazināsies ozona slānis, tomēr saules ultravioletā radiācija vairs nebūs tik augsta kā jūlijā un jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu