Otrdienas saullēkts - aukstākais kopš jūnija, vietām pat salna

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdienas saullēktā gaisa temperatūra vietām Vidzemē un Ziemeļkurzemē noslīdēja līdz +4 grādiem, un tik auksts laiks Latvijā nav bijis kopš jūnija, liecina meteoroloģiskā informācija.

+4 grādi reģistrēti Ventspils lidostā, kā arī vietām Vidzemes augstienē un Cēsu apkaimē. Pārējā valstī gaiss atdzisa līdz +5..+10 grādiem, vienīgi Dienvidkurzemes piekrastē, kā arī Rīgas un Daugavpils centrā nekļuva vēsāks par +11..+12 grādiem.

Vecpiebalgā gaisa temperatūra noslīdēja zem +4 grādiem, bet zāles virskārtā novērota neliela salna, liecina vietējo iedzīvotāju ziņojumi.

Sagaidāms, ka plkst. 9 gaiss būs iesilis līdz +16..+19 grādiem.

Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks, lēns vējš un bezvējš.

Arī Rīgā saulains rīts, vēja praktiski nav. Gaisa temperatūra saullēktā bija +8..+10 grādu, pilsētas centrālajā daļā +12 grādu; deviņos rītā gaidāmi +17..+18 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19 grādiem Kolkā līdz +26 grādiem Daugavpilī.

3.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +41 grāds Spānijā un +43 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu 0..-1 grāds dažviet Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu