Jūlija izskaņā gaisa temperatūra bijusi zem normas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūlija pēdējās desmit dienās vidējā gaisa temperatūra Latvijā bijusi 1,1 grādu zem normas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vidējā gaisa temperatūra jūlijā, kas parasti ir bijis vasaras karstākais mēnesis, bija vien plus 16,3 grādi. Šajā periodā netika pārspēts neviens karstuma rekords, kā arī netika laboti minimālās gaisa temperatūras rekordi. Tikmēr saules spīdēšanas ilgums bija 90% no normas, jo debesis lielākoties bija mākoņainas.

Jūlija izskaņā lietus lija gandrīz katru dienu, vidējais nokrišņu daudzums bija 26,9 milimetri, kas atbilst normai. Visvairāk nokrišņu fiksēts 29. un 30. jūlijā, kad diennakts nokrišņu summa bija 20,2 milimetri.

Vidējais vēja ātrums trešajā dekādē bija 2,8 metri sekundē, kas ir nedaudz lielāks par normu. Maksimālais vēja ātrums reģistrēts 26.jūlijā, kad Daugavgrīvas novērojumu stacijā fiksētas brāzmas 19 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu