Pēcpusdienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +32 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem, lielākais karstums gaidāms Kurzemē un Zemgalē.

Pūšot lēnam līdz mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Rīgas līča rietumu piekrastē. Kurzemē iegriezīsies dienvidu vējš, atklātas jūras piekrastē - arī rietumu vējš.

Gaidāms neliels mākoņu daudzums, Vidzemē un Latgalē saglabāsies skaidrs laiks. Pastāv iespēja, ka dienas otrajā pusē izaugs kāds lietus un negaisa mākonis - ar lielāko varbūtību Ziemeļkurzemē.

Rīgā gaidāma sausa un saulaina diena, gaiss sakarsīs līdz +29..+30 grādiem, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, atmosfēras spiediens ir 763-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros no rīta pārsvarā +17..+20 grādu, dienas otrajā pusē tā kļūs par 1-3 grādiem augstāka. Jūrā iespējamas ūdens temperatūras svārstības.

Trešdienas rītā skaidrs laiks

Trešdienas rītā Latvijā saglabājas praktiski skaidras debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns austrumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +11..+17 grādu, Latgalē un Vidzemes lielākajā daļā +7..+12 grādu. Deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +18..+23 grādiem.

Rīgā saulains laiks, pūš lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +15..+16 grādu, lidostā «Rīga» +13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +19..+22 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz +28 grādiem Nīcas un Rucavas novadā.

4.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40 grādu Spānijā un +42 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu +2..+4 grādi vietām Skandināvijā, Islandē un Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu