Palielinājies meža ugunsgrēku skaits: likvidēti 20 uguns pūķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē (22.un 23.augusts) kopumā likvidēti divdesmit meža ugunsgrēki. Kopējā uguns skartā meža zemes platība veido gandrīz 2,5 hektārus. No visiem meža ugunsgrēkiem, kuri ir izcēlušies šogad, galvenais iemesls ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni.

2015.gadā VMD reģistrējis 559 meža ugunsgrēkus un kopējā uguns skartā platība ir 512 hektāri.

No visiem meža ugunsgrēkiem, kuri ir izcēlušies šogad, galvenais izcelšanās iemesls ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni (68%).

VMD atgādina, ka meža ugunsnedrošajā laikposmā, kurš ir izsludināts no šī gada 25.aprīļa, meža ir aizliegts kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas, atstāt ugunskurus bez uzraudzības, nomest mežā, purvos vai uz tos šķērsojošiem ceļiem degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus, braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purviem ārpus ceļiem un bez saskaņošanas ar VMD reģionālo struktūrvienību veikt jebkuru dedzināšanu, kas, radot dūmus, var maldināt uguns novērošanas darba veicējus.

VMD atgādina, ka par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu var piemērot gan administratīvo atbildību, gan arī kriminālatbildību, piemērojot fiziskām personām naudas sodu no 30-350 eiro apmērā bet juridiskām personām no 70-700 eiro apmērā. Kriminālatbildība iestājas par tīšu un ļaunprātīgu meža dedzināšanu.

Valsts meža dienests arī aicina iedzīvotājus savlaicīgi informēt reģionālās struktūrvienības, par jebkuriem dedzināšanas darbiem, kas, radot dūmus, var maldināt ugunsnovērošanas torņu dežurantus un atgādina, ka ciršanas atlikumu dedzināšanai ir nepieciešama ikreizēja VMD mežziņa rakstiska atļauja. Tāpat VMD aicina iedzīvotājus savlaicīgi informēt reģionālās struktūrvienības vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu par konstatētu meža ugunsgrēku, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsākt tā likvidāciju un neradītu lielu apdraudējumu sabiedrībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu