Dienā būs maz nokrišņu, gaisa temperatūra nepārsniegs +24 grādus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs mērens rietumu vējš, kas Ziemeļkurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā brāzmās pastiprināsies līdz 11-13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +19..+24 grādi.

Rīgā bieži spīdēs saule, nokrišņi maz iespējami. Pūtīs mērens rietumu vējš, gaiss iesils līdz +23 grādiem.

No dienvidiem pastiprinās augsta spiediena apgabala ietekme. Atmosfēras spiediens no rīta ir aptuveni 760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros +17..+22 grādi, jūrā +13..+18 grādu.

Trešdienas rītā līst galvenokārt Vidzemē

Trešdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā ir apmācies laiks, daudzviet Vidzemē līst, neliels īslaicīgs lietus ir arī vietām citviet Latvijā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu lija visā Kurzemē un Zemgalē. Sēlijā, Latgalē un Vidzemes austrumos nokrišņu bijis maz vai nemaz.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +14..+19 grādu.

Rīgā aizvadīta lietaina nakts, - pirmais lietus divu nedēļu laikā. Patlaban nokrišņi mitējas, pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra ir +15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +24..+26 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē un +27 grādiem Alūksnē līdz +32,2 grādiem Jelgavā, un tik karsts 25.augusts Latvijā piedzīvots pirmo reizi kopš novērojumu sākuma.

25.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Spānijā, Itālijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā -2 grādi augstākajās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu