1.septembrī gaidāms silts laiks, vietām iespējami pat +28 grādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

1.septembris jeb Zinību diena būs silta - vietām gaiss var sakarst līdz +28 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Zinību dienā ciklons atradīsies virs Baltijas jūras un Latvija atradīsies tā perifērijā, tāpēc nokrišņi ir gaidāmi vien austrumu daļā, tie būs vietām un nelieli. Atsevišķās vietās ir iespējams pērkona negaiss.

Dienas laikā pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās var sasniegt 13 metrus sekundē. Vidzemes ziemeļu daļā, galvenokārt jūras piekrastē, brāzmas būs ap 15 metriem sekundē.

Pateicoties siltajam dienvidu vējam, arī gaisa temperatūra būs augsta gan dienā, gan naktī. Naktī uz 1.septembri tā būs +12, +17 grādu robežās, jūras piekrastē ap +20 grādiem. Dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +19, +24 grādiem, bet dienvidaustrumu rajonos iespējami pat +28 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu