«AccuWeather»: Eiropā vēl arī rudenī gaidāmi siltuma viļņi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas centrālajā un austrumu daļā rudenī nereti gaidāms vasarīgs siltums, turklāt Austrumeiropā saglabāsies sausums, prognozē amerikāņu meteorologu organizācija «AccuWeather».

Vasara lielā Eiropas daļā bija ļoti karsta, ar daudziem temperatūras rekordiem, un neparasti spēcīgi siltuma viļņi teritorijā no Vācijas līdz Krievijai tiek prognozēti arī rudenī. Karstākais laiks gaidāms Balkānos un Ukrainas dienvidos.

«AccuWeather» paredz, ka Austrumeiropā nostiprināsies anticiklons, kas bloķēs vairumu ciklonu un neļaus mazināties sausumam.

No tā visvairāk cietīs Baltkrievija, Ukraina un Krievija; sausuma dēļ gaidāma liela ugunsbīstamība mežos un purvos, kā arī zaudējumi lauksaimniekiem. Apstākļi būs īpaši nelabvēlīgi ziemāju sējai.

Savukārt Eiropas dienvidos gaidāma paaugstinātu ciklonu aktivitāte, daudz vētru un nokrišņu. Itālijā un Balkānos prognozēts paaugstināts plūdu risks, īpaši oktobrī.

Savukārt rudens otrajā pusē un ziemas sākumā spēcīgas vētras iespējamas Eiropas ziemeļrietumu daļā.

Sezonālās prognozes bieži vien nepiepildās. Pērnā gada rudenī «AccuWeather» prognozēja, ka Austrumeiropā gaidāma auksta un sniegota ziema, bet tā bija silta un pelēka.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi Latvijā no 2.septembra gaidāms visai vēss laiks, gaisa temperatūra būs zem +20 grādiem, naktīs vietām salnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu