Kalifornijā, kur valda sausums, ievērojami samazināts ūdens patēriņš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Kalifornijas štatā, kur sausuma dēļ ir noteikti obligāti ūdens taupīšanas pasākumi, pēdējos divos mēnešos ir izdevies ievērojami samazināt ūdens patēriņu, paziņoja štata Ūdens resursu kontroles pārvalde.

Štata 38 miljoniem iedzīvotāju laistīt mauriņus ir atļauts tikai konkrētās dienās, un ir vēlams šajā procesā izmantot ūdeni taupošas šļūtenes. Štata administrācija arī aicinājusi golfa laukumus, kapsētas un citas iestādes būtiski samazināt ūdens patēriņu.

Šo pasākumu rezultātā ūdens patēriņš jūlijā ir samazinājies par 31% salīdzinājumā ar pērnā gada jūliju, bet jūnijā – par 27% salīdzinājumā ar pērno jūniju. Štata gubernators Džerijs Brauns aprīlī nolēma, ka ūdens patēriņš jāsamazina par 25%.

Kalifornijas štata administrācija aprīlī arī nolēma, ka mauriņi 4,6 miljonu kvadrātmetru platībā ir jānomaina ar ainavu, kurā dominē kaktusi un citi sukulenti.

Jūnijā tika noteikti jauni ierobežojumi, kas skar lauksaimnieku pieeju ūdenim.

Štatā arī piespriesti tūkstošiem naudassodu par ūdens izšķiešanu, kā arī tiek īstenotas atlaižu programmas, kas pamudina nomainīt elektroierīces pret ūdeni taupošām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu