Pārdēvēts Ziemeļamerikas augstākais kalns

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Makinlija kalns, kas atrodas ASV Aļaskas štatā un ir augstākais Ziemeļamerikā, tiek oficiāli pārdēvēts par Denali, svētdien paziņoja Baltā nama administrācija.

Kalns 1896.gadā tika nosaukts par godu ASV prezidentam Viljamam Makinlijam, bet vietējās varas iestādes pēdējos gadu desmitus mēģināja panākt, lai tas tiktu pārdēvēts Aļaskas pirmiedzīvotāju dotajā vārdā par Denali.

«Pabeidzot procesu, kuru 1975.gadā iniciēja Aļaskas štats, [ASV] prezidents [Baraks] Obama paziņoja, ka iekšlietu ministre Sallija Džuela izmantojusi savas pilnvaras, lai pārdēvētu kalnu par Denali,» teikts Baltā nama paziņojumā.

Denali, kas atabasku kojukonu valodā nozīmē «augstais» vai «diženais», ir svarīga loma šīs tautas ticējumos par pasaules radīšanu. Tā augstums virs jūras līmeņa ir 6168 metri.

Obama no pirmdienas līdz trešdienai apmeklēs Aļasku un kļūs par pirmo ASV prezidentu, kas savas prezidentūras laikā apmeklējis Aļaskas Arktiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu