1.septembrī vietām gaidāms ļoti stiprs lietus, var plosīties negaiss

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Otrdien, 1.septembrī, Latviju no rietumiem sasniegs lietus mākoņi, vietām līs spēcīgi un dārdēs pērkons, prognozē sinoptiķi.

Atjaunota laika prognoze tuvākajai diennaktij

Rietumeiropā izveidojies liels ciklons, kas pastiprinās un virzās uz Skandināvijas dienvidiem. Gar tā austrumu malu karstas gaisa masas no dienvidiem pārvietojas tālāk uz ziemeļiem, sasniedzot Lietuvu un Baltkrieviju, kur gaisa temperatūra septembra pirmajā dienā var pakāpties attiecīgi līdz +34 un +37 grādiem.

Tikmēr Latvijā maksimālā gaisa temperatūra Zinību dienā gaidāma no +15..+18 grādiem Vidzemē līdz +22..+27 grādiem valsts dienvidos.

Jau naktī, sākot no rietumiem, daudzviet Latvijā gaidāms lietus, līs arī no rīta un dienā, vietām dārdēs pērkons. Sagaidāms, ka lietus vietām būs intensīvs, un negaisa mākoņi var atnest arī krusu un stipru vēju.

Naktī pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, gaisa temperatūra būs +9..+16 grādu. Dienā austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā 1.septembrī palaikam gaidāms lietus, iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Austrumu vējš dienā brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +14..+18 grādu robežās.

Arī trešdien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām pērkona negaiss. Ceturtdien būs maz nokrišņu, bet nedēļas nogalē brīžiem līs un kļūs vēsāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu