VVD meklē, kas pārklās gudrona dīķus; joprojām videi tiek radīts piesārņojums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts vides dienests (VVD) pašlaik meklē uzņēmumu, kas pirms lietus perioda iestāšanās gudrona dīķus pārklās; dīķi turpina radīt piesārņojumu, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Viņa atgādināja, ka pašlaik dīķu sanācijas darbi nenotiek un dīķus ir nepieciešams pārklāt, lai gudrons nesajauktos ar lietus ūdeņiem un neradītu videi vēl lielāku piesārņojumu.

Koļegova arī akcentēja, ka dīķus pārklāt izrādījis vēlmi arī uzņēmums «Skonto Būve», taču tas viņiem netiks uzticēts, jo līgums ar viņiem ir lauzts.

Kopš 28.augusta objekta fizisko apsardzi Dienvidu dīķa teritorijā VVD uzdevumā nodrošina apsardzes kompānija SIA «RD Consult». «Skonto Būve» nav liegtas tiesības piekļūt savam īpašumam un tehnikai, kas atrodas objektā, iepriekš savas darbības saskaņojot ar VVD.

Savukārt «Skonto Būve» objekta pārņemšanu vērtē kā ielaušanos un uzskata, ka tā viņiem atņemta ar varu. Attiecībā uz šiem notikumiem, «Skonto Būve» ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par kriminālprocesa ierosināšanu un vainīgo personu saukšanu pie atbildības pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem - gan par patvarību, gan valsts amatpersonas dienesta stāvokļa rupju pārkāpumu, gan arī sveša īpašuma bojāšanu.

VVD lauza līgumu ar «Skonto Būvi» par Inčukalna gudrona dīķu sanāciju pēc tam, kad ilgstoši nebija iespējams rast kopsaucēju ar uzņēmumu vairākos punktos, kuros «Skonto Būve» neievēroja līgumu.

VVD norāda, ka kopš 2011.gada «Skonto Būve» bija brīva pieeja izpētei, lai novērtētu sanācijas darbu apjomu un gudrona ķīmiskās īpašības, tādēļ neizpratni raisa «Skonto Būve» vairākkārtīgie papildu finansējuma pieprasījumi. Lēmumu par līguma laušanu VVD pieņēma, jo bija jārīkojas, lai neapdraudētu sanācijas darbus un Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma saņemšanu.

Savukārt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi lietu būvkompānijas «Skonto būve» prasībā pret Valsts vides dienestu ( VVD) saistībā ar gudrona dīķu projektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu