Ūdens temperatūra upēs un ezeros vēl sasniedz +19 grādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūrā ir +14..+19 grādu - tikpat, cik lielā daļā aizvadītās vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventā ūdens temperatūra svārstās ap +18 grādiem, Lielupē tā ir no +17 grādiem pie Mežotnes līdz +19..+20 grādiem pie Jelgavas un Kalnciema, Gaujā +14..+15 grādu, Aiviekstē +16 grādu, Daugavā aptuveni +17 grādu, bet pie Jēkabpils +18 grādu, Pļaviņu ūdenskrātuvē +19 grādu.

Ūdens temperatūra Liepājas un Usmas ezerā, kā arī Sventes ezerā (Daugavpils novadā) vēl ir +19 grādu, citos Latgales ezeros un Ķīšezerā +18 grādu, Alūksnes ezerā - par grādu zemāka.

Ūdens temperatūra jūrā visā Latvijas piekrastē ir +15..+18 grādu.

Aģentūras BNS arhīva dati liecina, ka ūdens temperatūra patlaban ir tāda pati kā lielu daļu vasaras. Piemēram, Jāņu rītā ūdens temperatūra upēs un ezeros caurmērā bija +15..+19 grādu, bet jūrā tikai +8..+16 grādu. 2.augusta rītā gan upēs un ezeros, gan jūrā bija +14..+19 grādu silts ūdens.

Savukārt pagājušā gada septembra sākumā ūdens temperatūra bija +13..+17 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu