Šodien ir pēdējā tik siltā diena šogad, turpmāk kļūs ievērojami vēsāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijā vēl valda atvasara, tomēr turpmākajās dienās laiks kļūs ievērojami vēsāks, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVGMC).

Vēl rīt valsts austrumos gaisa temperatūra var pakāpties līdz plus 20, plus 21 grādam, savukārt nākamajās dienās vairs nebūs siltāks par plus 11, plus 17 grādiem. Arī naktīs gaisa temperatūra pazemināsies.

Turpmākajā periodā liels nokrišņu daudzums nav gaidāms - rīt ik pa laikam lietus gaidāms Vidzemē un Latgalē, bet pēc tam reģionā paaugstināsies atmosfēras spiediens, līdz ar to lietus gaidāms reti. Atsevišķās dienās oktobra sākumā gan Latviju var šķērsot pa kādai nokrišņu zonai.

Sinoptiķi prognozē, ka oktobra sākumā ir iespējamas salnas.

Kā ziņots, Daugavpilī šodien ir fiksēts jauns 24.septembra Latvijas maksimālās gaisa temperatūras rekords, uzzināja LVGMC. Iepriekšējais nacionālais rekords nebija labots kopš 1989.gada, kad Dobelē reģistrēti plus 23,9 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu