Tuvojas burvīga nedēļas nogale!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov/TASS/Scanpix

Šodien ir paraugstunda nedēļas nogalei. Kļūs siltāks, arī naktī gaisa temperatūra saglabāsies virs +5 grādu atzīmes. Pa vidu gan iesprauksies divas mākoņainas dienas, bet tas nekas – sestdiena un svētdiena solās būt saulainas un bez lietus, liecina laika ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Šodien lielākajā daļā Latvijas ir saulains un sauss laiks, bez nokrišņiem, pūš mērens dienvidrietumu vējš ar ātrumu 3 metri sekundē. Kurzemes pusē vēja brāzmas sasniegs 8 metrus sekundē. Gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz +15 grādiem. Latgales pusē naktī termometra stabiņš noslīdēja līdz +1 grādam. Lai gan arī tuvākās naktis nebūs siltas, tomēr termometra stabiņš zemāk par +5..+7 grādiem nenoslīdēs.

Ceturtdien pārmaiņas pēc pie debesīm būs mākoņi, būs samērā apmācies laiks, vien brīžiem skaidrosies, ļaujot saulei parādīt savu vaigu. Dienas laikā ik pa laikam uzlīs neliels lietus. Pūtīs vidēji stiprs rietumu – dienvidrietumu vējš ar ātrumu 5 metri sekundē, Kurzemes piekrastē brāzmās vēja stiprums sasniegs 9 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās +10...+12 grādi, bet dienas laikā iesils līdz +16 grādiem, Kurzemē dienas vidū par pāris grādiem mazāk, +13..+14 grādi. Latgalē naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7 grādiem, dienas laikā pakāpsies līdz +13 grādiem.

Piektdienas rīts būs samērā apmācies, uzlīs neliels lietus, bet dienas laikā mākoņi klīdīs un vakarpuse būs saulaina, sausa un bez mākoņiem. Pūtīs samērā stiprs rietumu-dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 7 metrus sekundē, Kurzemē vējš ieskriesies, sasniedzot pat 11 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās +11...+12 grādi, bet dienas laikā pakāpsies līdz +16 grādu atzīmei. Kurzemē naktī +14, bet dienā +15 grādi. Latgalē diena būs apmākusies, taču gaisa temperatūra turēsies naktī pie +11 grādiem, dienas laikā pie +14 grādu atzīmes.

Sestdiena un svētdiena būs saulaina, bez mākoņiem un nokrišņiem – perfekts laiks, lai baudītu rudeni, mežu un sēņošanu ģimenes un draugu lokā, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu