NASA: Indonēzijas mežu ugunsgrēki var kļūt par lielākajiem vēsturē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijas mežu ugunsgrēki, kas pārklāj apkārtējās Dienvidaustrumāzijas valstis ar smacējošu dūmaku, šogad var kļūt par lielākajiem to vēsturē, brīdina ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zinātnieki.

Mēģinājumus iegrožot šo krīzi kavē ieilgusi sausuma sezona.

Malaizija, Singapūra un liela daļa Indonēzijas jau vairākas nedēļas cieš no kodīgiem dūmiem mežos un kūdrājos, kur jauni tīrumi tiek līsti ar nelikumīgu dedzināšanu.

Šī krīze piemeklē reģionu gandrīz katru gadu sausuma sezonas laikā, izraisot saspīlējumu attiecībās starp Indonēziju un kaimiņvalstīm, kuras ir spiestas slēgt skolas un atcelt avioreisus.

NASA zinātnieki brīdina, ka šī gada mežu ugunsgrēki ir līdzīgi līdz šim plašākajiem, kas bija 1997.gadā, un var tos pat pārspēt.

Indonēzija ir nosūtījusi 20 tūkstošus karavīru, policistu un citu palīgu uz Sumatras un Kalimantānas salām dzēst šos ugunsgrēkus.

Šie ugunsgrēki arī ievērojami veicina klimata pārmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu