Eiropas putnu vērošanas dienu ietvaros notiks 25 putnu izziņai veltīti pasākumi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas putnu vērošanas dienu «EuroBirdwatch 2015» ietvaros 3.un 4.oktobrī, dažādās Latvijas vietās tiks organizēti 25 putnu izziņai veltīti pasākumi, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Ornitoloģijas biedrībā (LOB).

Šajā nedēļas nogalē, Rīgā, Ķemeru nacionālajā parkā, Liepājā, Papē, Saldus apkaimē, Kolkasragā, Randu pļavās, Burtnieka ezera un Valmieras apkārtnē, Līgatnē, Rāznas nacionālajā parkā, Lubāna ezera apkārtnē, Litenē, Jaunpiebalgā un Ķeipenes apkārtnē notiks pavisam 25 ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu tapuši putnu izziņai veltīti pasākumi. Paredzēts rīkot gan putnu vērošanas ekskursijas gidu pavadībā, gan barotavu veidošanas un radošās darbnīcas. Lai piedalītos ekskursijās nepieciešams iepriekš pieteikties.

Šajās dienās putnu vērošanu tiek aicināts veikt arī individuāli un par novērojumiem ziņot portālā «Dabasdati.lv». Informācija par nedēļas nogalē novērotajiem putniem svētdienas vakarā tiks nosūtīta «EuroBirdwatch 2015» koordinatoriem - Nīderlandes Putnu aizsardzības biedrībai (Vogelbescherming Nederland).

Eiropas Putnu vērošanas dienas «EuroBirdwatch15» Latvijā organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, kas ir «BirdLife International» partneris Latvijā, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu