Pašreizējā prognoze: 10 naktis pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs zem nulles

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sākot ar 6.oktobri, vismaz desmit naktis pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs zem nulles. Pirmdien sals vēl nav gaidāms, bet jau otrdienas saullēktā daļā Vidzemes gaiss būs atdzisis līdz -1..-3 grādiem.

Turpmāk kļūs vēl dzestrāks - valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, aukstākajās naktīs sals vietām sasniegs -7 grādus, iespējami aukstuma rekordi.

Dienas laikā gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies zem +10 grādu atzīmes. Spīdēs saule, dažkārt palielināsies mākoņu daudzums, bet nokrišņu tikpat kā nebūs.

Jau ziņots, ka diennakts vidējā gaisa temperatūra nākamās nedēļas otrajā pusē Kurzemē un Rīgā varētu noslīdēt līdz +4 grādiem, valsts austrumos - līdz +1 grādam. Tas nozīmē, ka nedrīkstēs kavēties ar apkures sezonas sākšanu, - Latvijā ierasts, ka centrālo apkuri pieslēdz, diennakts vidējai gaisa temperatūrai noslīdot zem +8 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu