Šī nedēļa būs dzestrākā kopš marta, gaidāmi aukstuma rekordi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šonedēļ Latvijā gaidāms vēsākais laiks kopš marta, gaisa temperatūra pazemināsies līdz pat -7 grādiem, pārspējot aukstuma rekordus, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas rītā būs 0..+5 grādi, vietām Vidzemē -2 grādi, bet Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, vējam pūšot no relatīvi siltā ūdens, gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par +7..+8 grādiem.

Turpmākās naktis un rīti kļūs vēl dzestrāki, trešdienas saullēktā jau valsts lielākajā daļā valdīs sals, Vidzemē līdz -5 grādiem, un nedēļas otrajā pusē gaiss vietām atdzisīs līdz pat -7 grādiem.

Līdz ar to gaidāmi aukstuma rekordi; iespējams, tiks pārspēts arī kāds nacionālais rekords. Līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā novērota 8.oktobrī, ir -5,6 grādi 1998.gadā, savukārt 9.oktobra nacionālais aukstuma rekords ir 1989.gadā reģistrētie -6,6 grādi.

Dienas lielākoties būs saulainas, tomēr gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies zem +10 grādiem. Nedēļas otrajā pusē vietām gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi - lietus, krusa un sniegs.

Otrdien pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, turpmākajās diennaktīs dominēs lēns vējš. Nakts un rīta stundās vietām - sevišķi pie ūdeņiem - veidosies migla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu