Plūdos ASV astoņi bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lietusgāzes ASV Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas štatā ir izraisījušas plūdus, kuros gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki.

Dienvidkarolīnas štata gubernatore Nikija Heilija paziņoja, ka daļu no šā štata piemeklējis tāds lietus, kāds būtu gaidāms tikai reizi 1000 gados. Kongarī upē ūdens līmenis ir augstākais kopš 1936.gada.

«Ja jūs esat mājās, tad palieciet mājās. Nav nekā tāda, lai ietu ārā fotografēt,» preses konferencē sacīja Heilija, vēršoties pie štata iedzīvotājiem.

Dienvidkarolīnā tika reģistrēti seši ar laikapstākļiem saistīti nāves gadījumi, tostarp četri bojāgājušie autoavārijās. Ziemeļkarolīnā bija divi nāves gadījumi.

Dienvidkarolīnas piekrastē applūda autoceļi starp Čarlstonas un Džordžtaunas pilsētām. Džordžtauna ar deviņiem tūkstošiem iedzīvotāju lielākoties bija zem ūdens, un četras lielākās automaģistrāles uz to bija slēgtas.

Plūdi piemeklēja arī Dienvidkarolīnas štata galvaspilsētu Kolumbiju, kur ūdens līmenis Kongarī upē cēlās par trim metriem 12 stundu laikā. Iedzīvotājiem tika ieteikts dzert tikai vārītu ūdeni.

Dienvidkalifornijas skolās un augstskolās pirmdien tika atceltas mācību stundas un lekcijas.

Augsta ūdens līmeņa dēļ tika slēgts 112 kilometrus garš posms uz 95. starpštatu automaģistrāles. Pasažieru dzelzceļa kompānija «Amtrak» atcēla autovilcienu no Virdžīnijas uz Floridu un pasažieru vilcienu no Ņujorkas uz Maiami.

Daudzviet tika pārsniegti nokrišņu daudzuma rekordi. Čarlstonā nepilnās četrās dienās tika uzstādīts jauns oktobra nokrišņu daudzuma rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu