Šodien Latvijā sāks ieplūst aukstās gaisa masas, auksts būs līdz mēneša vidum

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

šodienas Latvijā sāks ieplūst aukstās gaisa masas, tāpēc kļūs kardināli aukstāks un šādi laika apstākļi saglabāsies līdz mēneša vidum, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Aukstums Latvijā valdīs vairāk nekā nedēļu, un šajā laika periodā vidējā gaisa temperatūra būs zem normas. Turpmāko nedēļu atmosfēras spiediens būs augsts, tāpēc būtiski nokrišņi nav gaidāmi - tie iespējami šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas pirmajās dienās. Turklāt sinoptiķi prognozē, ka tas varētu būt arī pirmais sniegs.

Jau naktī uz otrdienu, 6.oktobri, valsts ziemeļaustrumu rajonos gaisa temperatūra noslīdēs zem 0 grādu atzīmes - tā būs ap 0, mīnus 2 grādiem. Taču turpmākās naktis būs vēl aukstākas - austrumu rajonos termometra stabiņš var noslīdēt līdz mīnus 4, mīnus 5 grādu atzīmei. Arī dienas nebūs siltas - temperatūra nebūs augstāka par plus 10 grādiem, nedēļas nogalē vēl aukstāks - ap plus 3, plus 8 grādiem.

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas vidū laika apstākļi varētu mainīties - debesis apmāksies un varētu kļūt siltāks. Lai gan naktīs vēl iespējams sals, temperatūra vairs nebūs tik zema. Dienas arī kļūs nedaudz siltākas - ap plus 10 grādiem, bet atsevišķās dienās - vēl par kādu grādu siltāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu