Plūdos Francijas Rivjērā bojāgājušo skaits pieaug līdz 20 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plūdos Francijas Rivjērā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 20 cilvēkiem, pirmdienas vakarā paziņoja vietējās amatpersonas.

Lietusgāžu izraisītie plūdi sākās svētdienas naktī. Starp bojāgājušajiem ir viena Itālijas pilsone, viens Lielbritānijas un viens Portugāles pilsonis.

Plūdu ūdeņi skalojās kūrortpilsētu Antibas, Kannu un Nicas ielās.

Visvairāk upuru bija Mandeljēlanapulas pilsētā, kur astoņi cilvēki noslīka applūdušās garāžās. Bio pilsētā pie Antibas trīs cilvēki noslīka veco ļaužu pansionātā.

Viens bojāgājušais tika atrasts pazemes autostāvvietā Kannās.

Brīvprātīgie un ugunsdzēsēji pirmdien sāka sakopt izpostītās pilsētas, atbrīvojot tās no plūdu sanestiem dubļiem un atlūzām.

Apmēram 9000 mājsaimniecību vēl nebija atjaunota elektroapgāde.

Francijas prezidents Fransuā Olands apmeklēja plūdu izpostīto rajonu un paziņoja, ka tiks izsludināts dabas katastrofas stāvoklis, lai varētu piešķirt ārkārtas līdzekļus tā sakopšanai.

Valsts dzelzceļa satiksmes operators SNCF mēģina atjaunot vilcienu kustību pēc tam, kad plūdi nodarīja nopietnu postu sliežu ceļiem, dzelzceļa satiksmes elektrolīnijām un citai infrastruktūrai.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs paziņoja, ka Kannās ir aizturēti deviņi cilvēki par mājokļu un uzņēmumu izlaupīšanu.

Lielākie plūdi Francijas Rivjērā pēdējos 25 gados notika 2010.gada jūnijā, kad tajos gāja bojā 25 cilvēki un tika nodarīti postījumi miljarda eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu