Aukstākais rīts kopš marta; sals Zosēnos sasniedzis -6 grādus; arī diena būs vēsa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Latvijā gaidāms saulains laiks, nedaudz vairāk mākoņu būs Vidzemē, Latgalē un Ziemeļkurzemē, būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Trešdiena būs pārsvarā saulaina, gaisa temperatūra saglabāsies zem +10 grādiem

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, Vidzemē un Latgalē - ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+10 grādiem.

Rīgā būs sausa un pārsvarā saulaina diena, pūtīs neliels austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaiss iesils līdz +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 771-773 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Aukstākais rīts kopš marta; sals Zosēnos sasniedzis -6 grādus

Trešdienas rītā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -1..-5 grādiem, Jaunpiebalgas novada Zosēnos reģistrēti pat -6 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Iepriekšējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija pirms vairāk nekā pusgada - martā. Savukārt lielākais sals, kas šajā datumā reģistrēts valsts vēsturē, ir -7,5 grādi 1998.gadā.

Līdz -5 grādiem gaiss atdzisis Siguldas un Cēsu, kā arī Daugavpils apkaimē. Zem nulles gaisa temperatūra nav noslīdējusi tikai vietām Kurzemē, Zemgalē pie Rīgas līča, Jūrmalā un vietām Rīgā. Siltākais laiks ir Mērsragā un Kolkā, kur termometri rāda aptuveni +6 grādus.

Debesis pārsvarā skaidras. Pūš viegls austrumu un ziemeļu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, lēns ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra pilsētā -1..+1 grāds, Pierīgā -1..-4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,7 grādiem Alūksnē līdz +11,2 grādiem Ventspilī.

6.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32..+33 grādi Spānijas dienvidaustrumos un Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā -12 grādu Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu