Rīgā un citviet pārspēts 8.oktobra aukstuma rekords, labots arī nacionālais rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ceturtdienas rītā pazeminājusies līdz -2..-6 grādiem, un daudzviet, tostarp galvaspilsētā, pārspēts 8.oktobra aukstuma rekords, liecina meteoroloģiskā informācija. Ceturtdien Latvijā saglabāsies visai saulains laiks, no lielākiem gubu mākoņiem var izvirpuļot dažas sniegpārslas.

Gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ceturtdienas rītā pazeminājusies līdz -2..-6 grādiem, un daudzviet, tostarp galvaspilsētā, pārspēts 8.oktobra aukstuma rekords, liecina meteoroloģiskā informācija.

Labots arī šā datuma nacionālais minimālās gaisa temperatūras rekords - iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra bija -5,6 grādi 1998.gadā.

Sešu grādu sals reģistrēts vietām Saulkrastu, Vangažu, Siguldas un Cēsu pusē, kā arī Vidzemes augstienē. Zem nulles termometra stabiņš nav noslīdējis tikai Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē.

Valstī kopumā ir neliels mākoņu daudzums, bez būtiskiem nokrišņiem. Dažviet migla. Dominē bezvējš.

Rīgas centrā gaisa temperatūra svārstās ap nulli, bet vietām piepilsētā sasniedz -5 grādus. Starptautiskajā lidostā reģistrēti -4 grādi, iepriekšējais 8.oktobra aukstuma rekords bija -2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,4 grādiem Alūksnē līdz +10,3 grādiem Ventspils ostā.

Pūšot lēnam vējam, šodien gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš, gaiss iesils līdz +7 grādiem.

7.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29..+32 grādi Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -13 grādu Somijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu