Ceturtdien Latvijas austrumos snidzis pirmais sniegs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdien daudzviet Latvijas austrumos kritušas pirmās sniegpārslas šoruden, liecina aculiecinieku vēstītais sociālajos tīklos, un sinoptiķi apstiprina, ka sniegs bija gaidāms.

Gaisā virpuļojošas sniegpārslas ceturtdien un naktī uz piektdienu manītas Alūksnē, Gulbenē, Balvos, Rēzeknē un Preiļos. Sniga maz, un sniega kārta neveidojās.

Arī pagājušajā gadā pirmais nelielais sniegs bija valsts austrumos, bet nedēļu vēlāk - 16.oktobra vakarā vietām, 17.oktobra rītā jau daudzviet.

Savukārt 2013.gadā pirmās sniegpārslas iedzīvotāji manīja jau septembra nogalē valsts vidienē.

2012.gadā pirmais sniegs bija 23.oktobrī Ziemeļvidzemē, bet 27.oktobrī Cēsu apkaimi jau pārklāja 35 centimetrus dziļš sniegs.

2011.gadā pirmais sniegs uzsniga tikai 12.novembra vakarā valsts austrumos, savukārt 2010. un 2009.gadā pirmais sniegs bija 12.oktobrī.

Agrākā sniega sega Latvijas teritorijā fiksēta 1973.gada 23.septembra rītā Rēzeknē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu