Šonakt labots 58 gadus sens aukstuma rekords

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šonakt labots 58 gadus sens aukstuma rekords, un silti nebūs arī dienas gaitā - mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, vietām gaidāmi nelieli nokrišņi.

Piektdienas rītā Ainažu, Salacgrīvas, Alojas, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Cēsu un Vangažu apkaimē gaisa temperatūra vietām noslīdējusi zem -6 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sals līdz -6 grādiem reģistrēts arī Kurzemē - Ventspils lidostā. -5 grādu atzīme sasniegta vietām Liepājas pusē. Savukārt zem mākoņu segas valsts austrumos gaisa temperatūra ir +1..-2 grādi, daudzviet Kurzemē un Zemgalē +1..+4 grādi.

9.oktobra aukstuma rekordi laboti gan Kurzemes rietumos, gan Vidzemes rietumos.

Vičaku novērojumu stacijā Kurzemes ziemeļos šonakt bijuši mīnus 7,2 grādi, kas ir jauns nacionālais aukstuma rekords šai dienai. Iepriekšējais rekords bija mīnus 6,6 grādi, kas fiksēti pirms 58 gadiem - 1957.gadā Zosēnos.

Rietumlatvijā vietām ir nelieli nokrišņi. Zem skaidrām debesīm dažviet veidojas migla un sarma. Ir lēns vējš un bezvējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, gaisa temperatūra no +3 grādiem pilsētas ziemeļrietumos līdz -4 grādiem austrumu piepilsētā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6 grādiem valsts austrumos līdz +10 grādiem Ventspilī.

8.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Grieķijā un +31 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā -14 grādu Somijā.

Piektdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, gaiss iesils līdz +5..+9 grādiem.

Rīgā palaikam palielināsies mākoņu daudzums, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, dienas otrajā pusē gaidāms arī mērens ziemeļu vējš, un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens ir 770-772 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu