Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem, vietām bieza migla; dienā līdz +11 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirmdien Latvijā, sākot ar ziemeļaustrumiem, debesis daudzviet aizklās mākoņi, citviet saglabāsies saulains laiks, skaidrākās debesis būs valsts dienvidos.

Gaidāms lēns vējš un bezvējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +7..+11 grādiem.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +10 grādiem, vēja tikpat kā nebūs.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrs, atmosfēras spiediens visā valstī ir 774 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem, vietām bieza migla

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -1..-6 grādi, Ziemeļkurzemē 0..+3 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Piecu un sešu grādu sals reģistrēts daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī Dienvidkurzemē un Jelgavas novērojumu stacijā.

Vietām, galvenokārt upju un ezeru tuvumā, sabiezējusi migla, redzamībai sarūkot līdz simts metriem, un izveidojusies sarma.

Bezvējš. Valsts lielākajā daļā skaidrs laiks, Ziemeļkurzemē un Ziemeļvidzemē - mākoņains.

Rīgā skaidras debesis, dūmaka, vietām miglas vāli. Vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra +1..-2 grādi, piepilsētā līdz -5 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,3 grādiem Daugavpils lidostā līdz +11,0 grādiem Ventspils ostā.

11.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31..+32 grādi Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā -6..-9 grādi daudzviet, sākot ar Alpiem un Karpatiem dienvidos un beidzot ar Skandināviju ziemeļos, bet Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos sals sasniedzis -18 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu