12.oktobra aukstuma rekords pārspēts Daugavpilī, Liepājā un Pāvilostā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pirmdienas rītā trijās novērojumu stacijās - Daugavpilī, Liepājā un Pāvilostā - labots 12.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētā informācija.

Daugavpils novērojumu stacijā, kas atrodas lidostā, termometra stabiņš sasniedza -6,6 grādus, kas bija zemākā atzīme visā valstī. Liepājas meteostacija reģistrēja gaisa temperatūras pazemināšanos līdz -5,0 grādiem, savukārt Pāvilostā gaiss atdzisa līdz -4,6 grādiem.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija -2..-6 grādi, tostarp sešu grādu sals fiksēts Rucavā, Jelgavā, kā arī daudzviet Vidzemē, Sēlijā un Latgalē.

Nav pārspēts 12.oktobra nacionālais aukstuma rekords, jo 1941.gadā Latvijas teritorijā reģistrēta gaisa temperatūras pazemināšanās līdz -8,4 grādiem.

Pēdējās nedēļas laikā Latvijā laboti vairāk nekā 30 aukstuma rekordu, un tas ir pēdējo gadu lielākais šādu rekordu skaits ne tikai vienas nedēļas, bet arī mēneša laikā.

Turpmākās naktis būs nedaudz siltākas un jauni temperatūras rekordi maz iespējami, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu