Pilsētnieki neklātienē izaudzējuši piecas tonnas dārzeņu un 11 zosis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekoproduktu tirgotāja «Dabas dobe» rīkotajā dārzeņu audzēšanas akcijā «Audzēsim kopā» šogad izaudzētas piecas tonnas dažādu dārzeņu, kā arī 11 zosis un 13 pīles, informēja «Dabas dobes» vadītājs Ervins Labanovskis.

«Kopā pavasarī pilsētnieki pasūtīja ap piecām tonnām dārzeņu. Patlaban dārzeņi ir izaudzēti, un cilvēki pamazām tos izpērk «Dabas dobes» veikalā, kā solīts, ar 30% atlaidi,» sacīja Labanovskis.

Populārākie bijuši kartupeļi - 2800 kilogrami, burkāni - 1200 kilogrami un bietes - 700 kilogrami. Tāpat pasūtīti arī sīpoli, ķiploki, kāļi, rāceņi, ķirbji, kāposti, dārza pupiņas, brokoļi, sakņu selerijas, kabači un dažādi ķirbji.

Savukārt bioloģiskajā saimniecībā Nītaures pagasta «Lejas Sucēs», Amatas novadā, pilsētniekiem bija iespēja neklātienē audzēt zosis un pīles.

«Tika pasūtītas 11 zosis un 13 pīles. Šos mājputnus pilsētnieki saņems uz Mārtiņiem vai Ziemassvētkiem,» norādīja akcijas rīkotājs.

Kopumā akcijā piedalās ap 100 pilsētnieku un trīs bioloģiskās zemnieku saimniecības.

Šogad pilsētnieki bioloģiskos dārzeņus neklātienē varēja audzēt tajās pašās zemnieku saimniecībās, kur iepriekšējos gados, proti, Tirzas novada «Avotiņos» un Dobeles novada «Vizbuļos».

Pēc ražas novākšanas dārzeņus var saņemt pa daļām vai visus kopā, sākot no ražas laika līdz 31.janvārim,

par pārējās produkcijas saņemšanu interesenti vienojas ar zemniekiem.

Kā ziņots, «Dabas dobes» dārzeņu audzēšanas akcijā «Audzēsim kopā» jau vairākus gadus pilsētnieki dārzeņus audzē attālinātā veidā - iepriekš pasūtot to iestādīšanu un izaudzēšanu, iemaksājot simbolisku sēklas naudu - divus centus par kilogramu, kā arī pēc vēlēšanās apciemojot saimniecību.

Dārzeņu cena ir par 30% zemāka nekā veikala cena.

Zemniekiem akcija ir svarīga, jo garantēts visas ražas noiets.

«Dabas dobe» ekoloģisko preču un produktu pārdošanu interneta veikalā un to piegādi sāka piedāvāt 2007.gadā. Uzņēmums piedāvā produkciju iegādāties arī tā birojā, kā arī nodrošina ēdināšanas un apkalpošanas pakalpojumus pasākumos. Uzņēmums saņēmis kustības «Brīvs no ĢMO» apliecību.

Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem «Dabas dobe» reģistrēta 2007.gadā ar 2844 eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 216 244 eiro salīdzinājumā ar 139 568 eiro gadu iepriekš, bet peļņa - 958 eiro salīdzinājumā ar 3223 eiro zaudējumiem 2013.gadā.

Uzņēmuma īpašnieki ir Liene Brizga-Kalniņa ar 49,02%, Ervīns Labanovskis ar 41% un Gints Kronbergs ar 9,99% kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu