Izstrādāta aplikācija ziņošanai par iespējamiem pārkāpumiem vides jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Izstrādāta mobilā aplikācija, ar kuras palīdzību būs iespējams ziņot par pārkāpumiem vides jomā, informēja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Jūlija Ņikitina.

Ar aplikācijas palīdzību ikviens varēs ziņot par iespējamu augsnes, gaisa un ūdens piesārņojumu, kā arī par dažādām aizdomīgām aktivitātēm un vērā ņemamiem vides aizsardzības pārkāpumiem, piemēram, atkritumiem, nelegāliem zvejas un makšķerēšanas rīkiem, upju un ezeru aizsargjoslu pārkāpumiem.

Visi ziņojumi nonāks VVD, kā arī sabiedrībai būs iespēja sekot līdzi iesūtīto ziņojumu statusam no brīža, kad informācija iesūtīta līdz pārkāpuma novēršanai.

Aplikācija darbosies ar sociālo tīklu «Facebook» un «Draugiem.lv» pasi un ar iesūtītajiem ziņojumiem būs iespējams dalīties «Facebook» un mikroblogošanas vietnē «Twitter».

Jaunais risinājums darbosies ar mobilo datu un GPS signāla palīdzību. Konstatējot vides pārkāpumu, tas būs jānofotografē, jāapraksta un jānosūta VVD. Līdzko VVD būs izvērtējis ziņojuma saturu, tas parādīsies interaktīvajā kartē, vietā, kur šis pārkāpums ir fiksēts. Tādējādi tiks ietaupīts VVD inspektoru darba laiks, meklējot pārkāpumu, un vajadzības gadījumā būs iespējams sazināties ar ziņojumu autoriem.

Aplikācija tiks prezentēta trešdien, 14.oktobrī. Tās atklāšanā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova, aplikācijas idejas autors Viesturs Silenieks, biedrības «Vides fakti» un projekta vadītājs Andis Mizišs, vides žurnāliste Anitra Tooma un aplikācijas izstrādātājs, uzņēmuma SIA «DOT45» vadītājs Aleksejs Voloviks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu