Otrdien gaiss iesils līdz +12 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Otrdien Latvijā caur mākoņiem spīdēs saule, bet Ziemeļvidzemē saglabāsies apmācies laiks, nokrišņu nebūs.

Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē vējš būs mērens. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +8..+12 grādiem.

Rīgā caur dūmaku spīdēs saule, pūtīs neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+12 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens ir 772-775 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra Daugavpils apkaimē -5 grādi; vietām bieza migla

Otrdienas rītā vēsākais laiks ir Daugavpils apkaimē, kur gaiss atdzisis līdz -5 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latgales dienvidos, Zemgalē un Kurzemes dienvidu un centrālajā daļā debesis klāj tikai augstie mākoņi un gaisa temperatūra pārsvarā ir +2..-3 grādi. Pārējā valstī debesis sedz blīva mākoņu sega un gaisa temperatūra ir +3..+5 grādi, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē līdz +7 grādiem.

Nokrišņu nav, vietām sabiezējusi migla, tostarp vietām pie Daugavas redzamība samazinājusies līdz 100 metriem. Pūš lēns austrumu vējš, Austrumlatvijā valda bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra zem mākoņiem +5 grādi, bet dienvidrietumu piepilsētā zem praktiski skaidrām debesīm - nulle grādu, dažviet migla. Pūš lēns austrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,4 grādiem Zosēnos līdz +11,4 grādiem Ventspilī.

12.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Grieķijā un +35 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -5..-7 grādi daudzviet Eiropā, kā arī -11 grādu Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu