Visā valstī naktī bijis -6 grādu sals; piektdien saglabāsies saulains laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien visā Latvijā no lēkta līdz rietam spīdēs saule. Saglabāsies bezvējš un viegls austrumu vējš.

Gaisa temperatūra dienas vidū pakāpsies līdz +5..+9 grādiem, pēc saulrieta kļūs vēsāks un gaisa temperatūra atkal noslīdēs zem nulles.

Rīgā nemainīgi sauss un saulains laiks, viegls austrumu vējš, maksimālā gaisa temperatūra +6..+7 grādi.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons. Atmosfēras spiediens no rīta 773-774 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, vakarā tas tuvosies 780 milimetru atzīmei.

Visā valstī naktī bijis -6 grādu sals

Piektdienas rītā visos Latvijas reģionos ir vietas, kur gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6..-8 grādiem, un visā valstī gaisa temperatūra noslīdējusi zem -2 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra Kurzemē reģistrēta Ventspils lidostā un Mērsragā, Zemgalē - Dobeles un Jelgavas pusē, savukārt Vidzemē un Latgalē plašā teritorijā sals pārsniedzis -7 grādus.

Visā Latvijā skaidras debesis. Valda bezvējš un viegls austrumu vējš.

Rīgā piektdienas rīts ir aukstākais pēdējos septiņos mēnešos - kopš 22.marta. Gaisa temperatūra no -2 grādiem pilsētas centrā līdz -5 grādiem starptautiskajā lidostā. Nav mākoņu, vēja vietā ir bezvējš un austrumu vēsma.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,5 grādiem Alūksnē līdz +9,2 grādiem Liepājā un Rucavā.

29.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26 grādi Spānijas austrumu piekrastē un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā -14..-16 grādu Skandināvijas ziemeļu daļā un Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu