Latvijā iestājusies meteoroloģiskā ziema

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 22.novembrī, Latvijā iestājusies meteoroloģiskā ziema - diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili noslīdējusi zem nulles, liecina faktiskā laika dati un prognozes.

Par meteoroloģisko ziemu sauc laika periodu, kurā diennakts vidējā gaisa temperatūra pastāvīgi ir zemāka par nulli. Pašreizējās prognozes liecina, ka nākamnedēļ diennakts vidējā gaisa temperatūra Latvijā saglabāsies nedaudz zem nulles.

Sals nebūs liels un arī sniega būs maz. Laika prognozes neliecina, ka drīzumā varētu iestāties auksta un sniegota ziema.

Nākamās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra vietām Vidzemē un Latgalē, iespējams, noslīdēs līdz -10 grādiem. Visbiežāk gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, nereti arī dienas vidū saglabāsies neliels sals.

Sagaidāms, ka izmanīgākie slēpošanas trašu īpašnieki līdz nākamās nedēļas nogalei spēs sapūst pietiekami daudz sniega, lai varētu uzņemt pirmos apmeklētājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu